Twitter-listen

Forfatterne bruger selv Twitter hver dag som et research-værktøj. Her på siden har de samlet en liste over Twitter-profiler, som de selv følger for at holde sig opdaterede på etik for journalister på nettet.

Listen vil løbende blive udvidet og opdateret. Og den kan blive meget længere!

Hvem mangler på listen, som tweeter om etik for journalister på nettet? Skriv en mail til ama@journalisten.dk eller tweet dit forslag med hashtag #etiknet, så kan du være med til at lave den perfekte liste.

Du kan se hele listen på Twitter her.

30 gode Twitter-profiler om etik for journalister på nettet
Senest opdateret 10. juni 2015

@CraigSilverman
Craig Silverman underviser ved Poynter Institute og har skrevet bogen “Regret the Error”. Fokus på fejl, rettelser og verifikation.

 @chrishams
Chris Hamilton er social medie-redaktør hos BBC. Han er blandt andet skarp på verifikation af brugergenereret indhold fra sociale medier.

@davidfolkenflik
David Folkenflik er NPR’s mediejournalist og -kommentator, samt forfatter til bogen “Murdoch’s World” om Rupert Murdochs medie-imperium. Han tweeter ofte interessant om journalistik og etik.

@greensladeR
Roy Greenslade er medie-kommentator ved Guardian og freelancejournalist. Han skriver især om journalistiske overvejelser og presseetik.

@jbenton
Joshua Benton er leder af Harvards journalistiske forskningscenter Nieman Lab og tidligere undersøgende journalist. Han tweeter tit både gode og dårlige eksempler på netjournalistik.

@Storyful
Storyful er et netværk, hvor brugerne hjælpes ad med at faktatjekke og verificere brugergenereret indhold på nettet.

@tjrkent
Tom Kent er etikredaktør på Associated Press og skriver bredt om journalistik og presseetik.

@stevebuttry
Steve Buttry underviser ved Louisiana State University og har tidligere arbejdet for Digital First Media. Han tweeter både om digital journalistik, digitale værktøjer og betalingsmodeller.

@researchclinic
Paul Myers er journalist og underviser hos BBC. Han er særligt skarp på digitale kneb og værktøjer, der gør journalisters arbejde lettere eller researchen bedre.

@hackette7
Brigitte Alfter er dansk-tysk journalist, der bl.a. underviser på RUC og er medstifter af flere initiativer inden for datajournalistik. Hun tweeter ofte gode dataværktøjer samt gode eksempler fra udlandet.

@Mediemanniskan
Mediemänniskan er journalist Nick Näslunds blog. Her skriver han bredt om journalistik, ofte med et kritisk fokus på etikken.

@journalismnews
Journalism.co.uk er et velbesøgt site med nyheder om journalistik. De har ofte tips til nye digitale værktøjer og lister, som er værd at læse.

@AskeKammer
Aske Kammer er lektor ved Syddansk Universitet og ph.d. Han tweeter om medier med fokus på nettet og har bl.a. lanceret sitet Paywallwatch.net, hvor han følger de digitale betalingsmodeller.

@fiwa
Filip Wallberg er lektor ved Syddansk Universitet og snart redaktør for digitale og sociale medier hos Fynske Medier. Han står bl.a. bag i Like, der overvåger de mest delte, anbefalede og kommenterede nyheder på sociale medier.

@medierna
“Medierna i P1″ er et svensk radioprogram, der bredt behandler mediestof.

@BenjaminElberth
Benjamin Rud Elberth er digital chef hos bureauet GeelmuydenKiese. Han har fokus på digital politisk kommunikation og tweeter ofte interessante aktuelle eksempler.

@pewjournalism
Pew Research Center er et Washington-baseret forskningscenter. Deres journalistik-afdeling udgiver jævnligt forskning inden for journalistik og digitale medier, som er værd at læse.

@PeterNielsen
Peter Lind Nielsen er jurist og partner i advokatfirmaet Bird & Bird. Han har speciale i IT-ret og mediejura. Tweeter bl.a. om mediejura, ophavsret og presseetik.

@MagnusBjerg
Journalist og leder af et digitalt udviklingsteam på TV 2. Formand for DONA. Tweeter ofte om datajournalistik og står bag en nyttig liste over 100+ gratis digitale værktøjer.

@ernstpoulsen
Ernst Poulsen er journalist med speciale i nye medier og bl.a. medstifter af DONA. Han tweeter bredt om journalistik på nettet.

@tbkaas
Tommy Kaas er journalist og underviser og driver Kaas&Mulvad sammen med Nils Mulvad. Kaas er den mest aktive af de to på Twitter, hvor han især tweeter tips og gode eksempler inden for datajournalistik.

@systemaddict
Søren Pedersen er software-udvikler hos Ekstra Bladet. Han tweeter både tendenser i den digitale medieverden og mediekritiske iagttagelser i dagens nyhedsstrøm.

@PernilleT
Pernille Tranberg er journalist og tidligere fellow ved Syddansk Universitet, hvor hun undersøgte netjournalistikkens troværdighed. Hun tweeter også tit om privatliv og databeskyttelse online.

@bo_elkjaer
Bo Elkjær er undersøgende journalist i DR’s databaseredaktion og bl.a. tidligere webredaktør på Journalisten. Han tweeter tit om overvågning, datajournalistik og digitale værktøjer.

@perwestergaard
Per Westergaard er chefredaktør på Fyens Stiftstidende og direktør i Fynske Medier. Han samler og tweeter især internationale eksempler på udviklingen inden for journalistik og medier.

@jayrosen_nyu
Jay Rosen underviser i journalistik ved New York University og blogger på Pressthink.org. Han både blogger og tweeter ofte mediekritisk og om presseetik.

@FrkBendix
Maria Bendix Olsen er lektor ved RUC. Hun tweeter bredt om medier og journalistik, med fokus på etikken, fra ind- og udland.

@kstrobech
Kristian Strøbech er underviser i digital journalistik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han tweeter bl.a. nyttige tips og dataværktøjer til journalister.

@journalistendk
Fagbladet Journalisten på nettet.Nyheder hver dag med fokus på mediekritik, presseetik og arbejdsvilkår i ind- og udland.

@journalistense og @journalisten
Fagbladet Journalisten i Sverige og i Norge.

Hvis du gerne vil have et bredt overblik over danske journalister og mediefolk på Twitter, kan du gå på jagt hos Twitterjournalister.dk - her har Filip Wallberg og Ernst Poulsen samlet en meget bred skare af tweeps med tilknytning til mediebranchen.